|
|
|
|
|
|
בחדר הניתוח
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
למרפאתינו בכפר סבא הגיע מקרה מיוחד דרך "תנו לחיות לחיות" של כלבה אשר עברה ארוע טראומטי שגרם לשבר בעצם הירך. לאחר מספר צילומי רנטגן שנערכו במרפאה, אובחן השבר כמורכב. חלק שלם מהעצם היה מרוסק, מה שגרם לכך שתיקון של השבר על ידי פין פשוט לא היה מספיק לרדוקציה ויציבות טובה של השבר.
לאור העובדה שהיה מדובר בשבר מורכב, מרפאתינו פנתה לד"ר אייל רנן – מומחה ישראלי לכירורגיה של חיות מחמד, אשר עובד עם המרפאה במקרים מורכבים במיוחד בכל הנוגע לכירורגית רקמות רכות ואורטופדיה.
במהלך שהותה במרפאה, הצוות נקשר מאד לכלבה, אשר למרות עברה הטראומתי, אופיה המקסים לא נפגע והיא נתנה בנו אמון והביעה חיבה.
לאחר מספר פרוצדורות קבועות כהכנה לניתוח ושימת דגש על רמת סטריליות גבוהה הוכנסה הכלבה המורדמת לחדר הניתוחים כשאת הניתוח שמומן ע"י המרפאה, ביצע ד"ר אייל רנן ואיתו בחדר אסיסטנט ורופא מרדים.
כבר בתחילת הניתוח ניתן היה להבחין שנוצר קאלוס (איחוי) חזק יחסית בעצם השבורה שנתן מידה מסוימת של יציבות לרגל.
במהלך הניתוח החליט ד"ר אייל על שימוש בפלטה ארוכה מספיק בכדי להכיל את שני הקצוות השבורים של עצם הירך והקאלוס שנוצר בניהם וקדיחה והחדרת ברגים אשר יחזיקו אותה במקום. הקאלוס שנוצר היה חזק מספיק בכדי לקדוח גם בו חורים והחדרת ברגים אשר יקנו יציבות נוספת לפלטה עצמה.
|
|
|
|

הכלבה מחוברת למכונת ההרדמה

קדיחת החורים

הפלטה מוצבת במקום

סיום הניתוח |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כעבור שעתיים הסתיים הניתוח בהצלחה.
לאחר יום התאוששות במרפאה, הכלבה שלפני הניתוח הלכה על שלוש רגליים, כבר היתה מסוגלת להניח את הרגל השבורה ולשאת עליה מעט משקל.
היום, שבוע לאחר הניתוח הכלבה כבר עומדת על ארבע, ועושה את צעדיה הראשונים בעזרת ארבעת רגליה לקראת חיפוש בית אוהב שיאמץ אותה.

ד"ר אייל רנן
ד"ר אייל רנן - ד"ר רנן הינו מומחה ישראלי לכירורגיה של חיות מחמד. תחום עניינו העיקרי הינו בתחום ניתוחי רקמה רכה ואורטופדיה. בין הניתוחים המורכבים שהוא מבצע בבית החולים הווטרינרי ההוראתי נכללים ניתוחים להסרת גידולים מהוושט, ניתוחים בכבד ( hepatic shunts), ניתוחים מורכבים לתיקון פגיעות טראומטיות או מולדות במערכת השתן, ועוד רבים אחרים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|